Hos Britta i Uddnäs den 7 juni 2016

Fantastiska Britta vår värdinna

Fantastiska Britta vår värdinna

Så genomförde vi ännu ett härligt sommarmöte hemma hos Britta i Uddnäs. Börjar bli en tradition.  Man säger ju att en gång är en gång, två gånger är en tradition.  Detta var nog den tredje eller möjligtvis fjärde gången vi välkomnades av Britta till hennes smultronställe vid Runn.  Hon passar ju också på att fylla år runt de dagarna vi är där.  En stor blomma hade vi med oss, det hade Mari-Ann sett till. Vi bjöds på soppa, bröd, ost och diverse tillbehör.  – Men, hade Britta sagt, – ni får ta med eget kaffe och fika. Vad tor ni kom fram på bordet tillsammans med kaffe, jo en härlig kaka med massor av god fyllning. – Men du skulle ju inte bjuda på

Najader

Najader

fika.  –Jo men jag hade inget annat för mig sa Britta.   Det var inte bara Britta som hade fika med sig.  Mari-Ann dukade fram underbara bullar en masse och hennes jättegoda smördränkta sockerkaka i hjärtform.  Generositeten kände inga gränser. Men innan allt detta hände så hände det andra saker.  Vissa av oss är ju spänstfenomen och Renée och Marianne M-W kom cyklandes ut.  Detta i sin tur gjorde att dom var lite svettiga.  Och är man lite svettig så vill man lite bada.   Så då gjorde dom det, badade alltså.  Några härliga bilder togs i härligt motljus.

En av Leifs härliga målningar

En av Leifs härliga målningar

Så till det kulturella. Brittas exman Leif Ericson  hade kommit upp från Stockholm för att guida oss runt i sin ateljé samt berätta lite om sina målningar.  Hans målningar, som jag uppfattar dem, är lite underfundiga med många figurer och spännande detaljer.  Det är målningar man kan se på med glädje och ständigt hitta nya infallsvinklingar. Målningar för både vuxna och barn, där leksaker och fantasifigurer tumlar runt i sina världar och skapar olika relationer oftast i gemenskap. Mycket är hämtat från cirkusens värld.  Jag är absolut ingen konstkritiker och andra kanske vill säga något helt annat. Och det är ju så konst skall vara. Vid den goda soppan, brödet och tilltugget blev samvaron som alltid mycket trivsam. Britta läste lite dikter och andra texter för oss. Hon ville kanske höja nivån på våra råa skämt och burdusa framtoning.

ljusen tänds

ljusen tänds

Så började det dra sig mot hemfärd samtidigt om mörka moln tornade upp sig i fjärran.  Dessa kom allt närmare. Det blev till att kura skymning. Mysigt det också.  Vi bilburna började lätta ankar men de som så spänstigt hade tagit cyklar ut till Britta fick kura skymning en bra stund till.  Jag fick höra sedan att det hade varit fint.  Med åska och blixtrar runt sjön.

 

 

Ett stort varm tack till Britta.

Nu har vi en skön sommar så ses vi i höst.

Det här inlägget postades i Återblick. Bokmärk permalänken.