Kinarestaurangen på Holmgatan 31 januari

Sex glada damer   –    fyra små rätter

Riddarna kring runda bordet.  Rundabordskonferens.  Ja ni skall inte låta er förledas av dessa glada miner.  Ty det var allvarsamma saker som diskuterades inte bara tjo och tjim inte. Det nya världsläget t ex. Vad händer? Vad sker? Vad är det som är på gång? För- och nackdelar vägdes mot varann. Många kloka ord hördes. Och hur skall allt bli i framtiden? Vi kunde konstatera för vår egen del att vi levde i den bästa av världar.  Att vi hade växt upp under stor trygghet osv.
Därefter övergick vi till monarkins vara eller inte vara. I den frågan rådde inte samma enighet som i den tidigare.
Det blev, naturligtvis,  en hel del prat om Vasaloppet. Det är ju nära förestående och vi har ju en gigant i vår grupp inom detta område . Mari-Ann Bergs åker för 29:e året i en obruten serie.  Hon lovade ta det lugnt och siktar naturligtvis på att kunna göra 30-årsjubileum nästa år. Eva-Lena har börjat så smått och går nu på kurs för Vasaloppsåkare! De´ni. Det gäller att inte lägga krut på fel kroppsdel eller fel tid eller så.  Även hon var full av entusiasm inför uppgiften.

En annan viktig sak.  Mari-Ann Bergs visade sin senaste fotobok om oss. En gedigen arbetsinsats med strålande resultat. Fotoboken är på över 120 sidor. Vi fick bläddra i ett exemplar och jag tyckte den var helbra.

Vi var ju på kinarestaurangen på Holmgatan och det är skönt att se att inte allt ska göras om.  Där ser det ut som det alltid sett ut.  Även mattan.
Hojtala

Det här inlägget postades i Återblick. Bokmärk permalänken.