Adas namnsdag fredag 10 mars

Engelska puben – Hur många känner till den?

Här är vi – Ulrika. Ann-Christin, Mari-Anne, Barbro, Ingegerd och Annette

Ett intressant val av våra administratörer.  Det är ju också viktigt att vi sprider våra besök så ingen skall känna sig bortvald.

Engelska flaggan, hurra vi har kommit rätt

Men engelska puben?  Fick googla och leta på kartan men var ändå tveksam. Så för säkerhets skull ringde jag också Mari-Ann. Jodå det var där jag trodde.  Det där klart att vi ska vara på en engelsk pub när vi skall sjunga ”engelska flottan” har siktats vid Vinga.  Och när Ada har namnsdag måste vi sjunga ”Ada har legat med papiljotter inatt. Så valet av ställe var maximalt. Och det var en intressant upplevelse.  Puben hänger ihop med Golden Palace och hade samma meny. Vad vi också kunde förstå var att puben har sina stamkunder.  Det blev lite uppståndelse när sex eleganta damer trängde sig in och krävde plats. Men ägaren var mycket samarbetsvillig.  Två fick dela på en portion. Så det blev tre rätter och sex tallrikar. Inga problem.

Det fanns att välja på

Tänk att vi var så många som kom en fredagskväll.  Fredagskvällarna är ju nästan heliga för oss svenskar.  Då börjar helgen och mysandet. Engelska puben var inte stor.  Några bord och stolar.  Ett ställe att träffas på och ta en öl. Och naturligtvis sjöng vi. Inte som brukligt ”Knö däJ” utan ovannämnda lilla visa.  Denna framfördes med så stor bravur och tonsäkerhet och fröjd så stamgästerna gjorde stående ovationer och önskade ”En gång till” vilket vi avböjde. Skoj att träffas är det.  Och roligt har vi.  Kort och intensivt är det.

Det här inlägget postades i Återblick. Bokmärk permalänken.