Hos Britta i Uddnäs 8 juni 2017

Vilken kvinna.
Vår fantastiska värdinna.

Britta berättar

Återigen träffades vi hemma hos Britta i Uddnäs. Det är ett kalas som heter duga. Vi droppade in och blev avbockade efter hand av Mari Ann B och Lena.  Nej hon kunde komma för ont i magen, Aj då.  Men Marianne MW kommer.  Och denna tuffing tog cykeln ut.  Därefter slängde hon sig i böljan blå, trots att det nästan låg is på vattnet.  Där far lite med osanning för efter en tråkig dag vädermässigt bröt solen fram lite grann och vinden mojnade. Detta i sin tur gjorde att vi alla (utom Marianne MW som hade andra intressen) stod på balkongen med uppmuntrande tillmälen och högljudda hejarop till baderskan.

Usikt från Brittas balkong

Efter detta samlades vi runt bordet. Varm jättegod linssoppa, nybakat bröd.  Aioli och goda ostar. Ja här fattades ingenting.  Mari Ann hade bakat morotstårta på ananas mm, vilken vi avnjöt till kaffet. Därefter plockade Britta fram karameller och frukter. Britta berättade mycket om sitt liv, vilket vi förstår har varit både bu och bä. Så som liv ofta blir. Så det blev många reflektioner över livet som sådant och inte bara flams och trams med vitsar och sånger. Britta har också skrivit en bok som vi alla hoppas ska ges ut av något klokt förlag.  Vi fick höra några valda stycken.

Det här inlägget postades i Återblick. Bokmärk permalänken.