Hur jag fastnade i garnet: EvaNelson berättar 5 okt 2017

Eva in action Om man klickar på Eva så reser hon sig

Den som inte kan förstå fascinationen över trådar mm lyssnade  inte ordentligt.  Eva berättade hur det började i mamman garn-och stickhörna.Hur den röda tråden följde med i livets alla skeden.  Av lyckan att alltid stöta ihop med likasinnade.  Hon var i England några år och visst där var det också väverskor så hon fik snabbt kontakt. Skickligheten och glöden förde henne på många otrampade stigar.

Vi hade hyrt Ernst Rolfgården för vår aktivitet och det fungerade fint. En del har jag redan skrivit på FaceBook men här kommer lite om den stickade mannen på bilden.

Här visas resultatet upp

En radioreporter (detta var i England, tokiga engelsmän) skulle göra allt i modern tid vad man tidigare hade klarat i äldre tider.  I det här fallet skulle det vävas en långrock med skirt på 24 timmar enligt gamla metoder.  Nu blev det blev fart på ullklippning, sländor, spinnerskor och väverskor,  Det var 20 spinnorskor och två  väverskor varav Eva var den ena. De som spann hade fullt upp med att förse de som vävde med material-  Något av det roligaste Eva gjort. Ingen betvivlade sanningshalten i det hon sa.

Efter allt klämmande och luktande och kännande blev det dags för räkmacka och hembakad görgo tårta.

Hurra för att vi finns

Det här inlägget postades i Återblick. Bokmärk permalänken.