Gustavs skål på Focus 6 november 2017

Med sitt huvud på ett silverfat. Fast nu var det många huvuden som slukades

Så har han blivit firad ännu en gång, vår Gustav II. Förra året hade vi heta diskussioner om vem som hade gjort Gustavs bakelse från början.  Att det var i Göteborg var vi överens om men vilket café var upphovsman.  Vi kom fram efter en hel del googlande att det var Bräutigams. Och vilken färg skulle det vara på marsipanen?

I afton gick diskussionen om Gustav själv.  Hur var det med historien.  Hur hade han dött. Att det var vid Lutsen var vi överens om.  Men hur hjältemodig hade han varit.  Någon visste att man hade hittat honom alldeles naken.  Men nej det kan inte vara möjligt.  Hans blodiga kläder finns ju i Livrustkammaren på Stockholms slott.  Tom hans häst är uppstoppad och finns på plats.

Gustavs rookies

Måste erkänna att jag for med osanning när jag sa att hästen hette Brandklipparen.  Brandklipparen var Karl XIIs häst.  Gustavs häst hette Streiff.  Det gäller att ha koll på alla gamla kungar. Anna K berättade att hon hade hört någon militär som kunde berätta mycket om Gustav, kanske vi kan få honom att hålla ett föredrag på Ernst Rolf-gården?  Stunden avslutades med en klingande ”Knö daj”

En ur personalen på Focus  hade bott i Göteborg och hennes mamma hade precis flyttat upp hit så hon skulle minsann läsa om oss på nätet och tipsa mamma.  Hon uppskattade mycket vår sång och förstod att vi har roligt på våra möten pga de många skratten som ekade.

Sista mötet för i år så det blev lite Gud Jul och Got Nytt År

Det här inlägget postades i Återblick. Bokmärk permalänken.