Årets clou – Skaldjursfrossan torsdag 11 oktober 2018

Fräckisarna flödade – Champagnen flödade

I väntan på…

Generösa Marie hade återigen öppnat sitt vackra hem för oss stimmiga, tjötiga, gapskrattande och goa faluborgare.

Vi samlas och det blir ett starkt ljud av bara prat. Att bryta igenom detta glada brus är inte det lättaste. Man får hojla ordentligt. Man får klirra i glasen med risk för fysisk åverken. På glasen alltså. Det gäller att ha starka stämband. Men är man ihärdig så lyckas man till slut.

Marie bjöd oss välkommen till bords. Och här infinner sig skön känsla. Det spelar ingen roll var man sätter sig, man känner alla. Vid andra tillfällen så söker man sig ofta till någon eller några man känner lite bättre. Men så icke här. Vi känner alla varann så bra.

Före festen

Hugg in kära vänner manar Marie och det gjorde vi. Vi knäcker, vi slafsar, vi sörplar och tuggar i oss västerhavets läckerheter. Söligt med gott som flickan sa. Västerhavets läckerheter är ju köpta men det bjöds på annat gott också. Härliga bröd bakade av Britt och Marie. Kaffebröd bakade av Birgitta H och Marie.

resten

Kvällen gick snabbt, som vanligt. Sångerna klingade, historierna berättades (mest fräckisar) Här vågar man ta ut svängarna. Gänget är härdat. Det blev många oj oj oj, oj oj oj, oj oj oj       va´ detta var skoj. Ramsan hör numera till vår repertoar lanserad från början av Eva Ljung tror jag.

Ett stort tack till alla som gör detta möjligt

Nästa gång vi ses är Gustavs skål tisdag de 6 november

Det här inlägget postades i Återblick. Bokmärk permalänken.