Goa gubbar på Focus /Gustavs skål/ 6 november 2018

Goa gubbar och goa gummor

Goa gubbar

Det ena goda behöver inte utesluta det andra, som min kloka svärmor sa. Och här hade vi gott om båda sorterna. De goa gubbarna hade snart gummorna slukat. Och det var det som var meningen med träffen.  Gustav skall firas. Och det gör vi med att äta upp huvudet på mannen.

Vi möttes som vi brukar göra på Focus.  Vi satt som vi brukar göra på hyllan.  Vi snackade som vi brukar göra under kvällen.  Det är fantastiskt.  Vi var 11 runt bordet och fyra samtal av olika karaktär pågick samtidigt.  Och ända var jag tyst.  Satt lite förvirrat mitt i samlingen och visste inte riktigt vart jag skulle vända mig. Förtätningen av staden, vad tyckte vi om den? Vad händer i Göteborg var ett kärt samtalsämne.

goa gummor

Många av oss hade varit där nyligen och visste minsann att berätta om både det ena och det andra.  Dom förstör ju hela sta´n!   Men den goa götebossandan är kvar. Det kunde många vittna om. Den går nog inte att förstöra med Västlänkar och annat. Ulrika bröt upp först och på stående fot ledde hon allsången för Knö dig. Den höll vi nästan på att glömma. Men inte Ulrika.

Det var sista träffen för i år och några kom ihåg att önska vissa en god jul och ett gott nytt.  Nästa aktivitet blir Hemmet på NIsserska teatern, någon gång i januari 2019. Speldatum är inte spikade än.

Men vi går ut brett när kunskapen finns

Det här inlägget postades i Återblick. Bokmärk permalänken.