Adas namnsdag firades den 7 mars 2019

Tomt och öde, uan flöde

Det skall villigt erkännas.  Vi firade Ada på fel dag.  Detta var inget misstag utan en medveten handling från vår ledningsgrupp.  Adas namnsdag inföll nämligen i år på en söndag.  Söndag ingen bra dag att sammankalla oss. Inte lördag heller och inte fredag heller.  Utan det fick bli torsdag.  Men det spelar ingen roll.  Vi firar gärna på torsdagar.  Inget kunde stoppa oss.  Vi som var där.  Denna afton prövade vi en ny krögare som hade tagit över gamla Hammars.  (Detta ställe kommer nog alltid att få heta Hammars i folkmun) Jag var tidig.  När jag kom var det tomt och det var öde.  Inget större flöde. Men vad är alla? Jag var enda gästen.  Spelade lite wordfeud i min ensamhet men hungern skrek i tarmen och en skagentoast beställdes.  Kom ganska omgående och slukades utan större bordsskick.

Detta är Aina, görtrevlig

Då började alla de andra strömma till.  Jag hade naturligtvis tagit fel på tiden. Attans. Personalen dök upp och beställningar togs upp. Då säger personalen att det är 50% på all mat och dryck eftersom dom snart skall stänga och byta meny.  Jaha, tänkte jag, då kanske man skall prova en rätt till. Ge stället ytterligare en chans så jag beställde då en hummersoppa. En liten vettskrämd pöl i botten på en skål. Smakade mest socker.  Så kan det gå.

Men för övrigt hade vi skoj, vi är ett härligt gäng som dagen till ära förstärktes med Aina.  En ny medlem.  Hon hade för ca 10 år sedan träffat en faluborgare i bastun på lugnet som hade velat få med henne i föreningen.  Men den gången gick inte livspusslet ihop.  Men hon glömde oss inte. Detta ord ”Faluborgare” har legat och ticket i hennes huvud. Men NU! Från tanke tilll handling. Hon googlade vårt namn och fann att vi fanns.  Hon anmälde sig och dök upp på Adafirandet.  Kul.  Namnet är Aina Dalentoft . Aina flöt snabbt in i gemenskapen.  Fick också tillfälle att berätta om sig själv

till slut blev vi 11 stycken

Skratten ekade, sången sjöngs och historia berättades.  Precis som vi vill ha det.

Nästa programpunkt är Marcus Birro den 21 mars.  (se hemsida under program) Ett program där vi är samarbetspartner med Italienska kulturföreningen.  Birro pratar härlig Götebosska.

Det här inlägget postades i Återblick. Bokmärk permalänken.