Livets väv med Eva Nelson på Elsborg måndag 25 november 2019

Ett litet urval av det vi hade att välja på

Hon lämnar inget åt slumpen, hon Eva Nelson som var vår guide denna härliga kväll. En stor, och då menar jag stor, ”mangelkorg” fullproppat med material som skulle förädlas under vara händer.

Först blev bubbel för att fira att striden om Feskekörkas framtid i Göteborg är säkrad. Sedan skulle vi klämma in både glögg och pepparkakor samt kaffe och Toscatårta.  Det blev lite hipp som happ med mat och dryck för vi var alla koncentrerade på handarbetet.

Det var så roligt.

Jag ni ser själva hur vi hade det

Vi valde att göra röda hjärtan allihop. Men ändå så blev de helt olika och vissa blev inte heller helt färdiga. Eva tassade runt och visade hur man skulle göra det och det på bästa sätt.Vi pratade och filosoferade över vad handarbete har betytt för mänskligheten. Och det är inte lite det. Bättre än lyckopiller. En lisa för själen. Stickning, sömnad, vävning och mycket mer. Alla vi hade vi erfarenheter från dessa områden. Tänk förr i tiden då var det mesta hemgjort.  Refererade till mammor som gjorde både det ena och det andra.  Jag minns mina första köpebyxor, så mallig jag var. Dom var rutiga. Men vi var överens om att hantverken började komma tillbaka så smått.  Ligger väl lite i tiden och köp- och slänghysterin börjar gå över. Nu gäller det att återvinna och ta-till-vara. Vi hade hyrt Ernst Rolf-gården på Elsbort och den fungerde ypperligt.  Till slut hann vi som hastigast önska varandra

                                  en god jul och ett gott nytt år.

Det här inlägget postades i Återblick. Bokmärk permalänken.