Hos Britta i Uddnäs. Tisdag den 8 juni 2021

Mycke fylla´och hylla´ ble´ de’

allas vår Britta

Först var det vår värdinna som har födelsedag snart. Då klämde vi i med.  ”Ja må hon leva”. Vi omringade Britta och sjung med kraft och glädje i stämmorna.  Mari-Ann hade varit ut i de djupa skogarna runt Skuggarver och kunde i allas vårt namn överlämna en generös härligt doftande liljekonvaljbukett.  Nu hade vi fått upp ångan. Höjde åter glasen och klämde i med vår nationalsång.  ”Knö daj” …Vårt kära Göteborg (den stad som så förtjänstfullt håller oss samman) fyller 400 år i år. Det vet ju alla här i gruppen.  Självklart skall det ihågkommas på något vis vid alla våra möten i år 2021.

Samling

 

 

För övrigt var det som det brukar. Mysigt, trevligt.  Britta berättade om sin senaste bok.  Vi fick varsitt exemplar för recension. Ska bli intressant att läsa.  De två tidgare och varit helt klart läsvärda.

PS 1) Marianne MW gjorde som hon brukade. Cyklade ut. Tjingade snabbt på oss och kastade sig i böljan den blå. Återkom till gruppen fräsch som en nyponros.  Tuff kvinna det där

PS 2) Birgitta H förslog ett studiebesök till Borlänge och CH:s hattfabrik.  En lite gränsöverskridande aktivitet. Sug på den

Det här inlägget postades i Återblick. Bokmärk permalänken.