Arvid Backlundgården och Solängets blommor i Svärdsjö

20130501Inga Murmester tog oss runt och berättade om Arvid
och hans konstnärsskap. Vi fick en gedigen undervisning av en engagerad guide.  Arvid ingick i den krets av konstnärer som bl a Carl Larsson, Anders Zorn, Albert Engström  mm tillhörde.  Vi kunde beskåda byster av dessa celebriteter.

 

 

10130502Denna vackra skulptur bär namnet ”ungdom” och ägs av Dalarnas konstförening men nu utlånad till Backlundgården. Från den stora ateljén gick vi vidare in i paret Ester och Arvids privata våning.
Också här fanns det härlig konst att beskåda.

 

 

20130503Efter att själen fått sitt var det dags att tänka på kroppen. Vi drog oss  till Solängets blommor där Ingela hade fixat underbart god  paj, fräsch sallad. Kaffe/the med halloncheesecakekaka (kolla stavningen)
Vi satt i mysig omgivning.  Ett hus som tidigare hade tillhört apotekaren i Svärdsjö.  Då var övervåningen privatbostad och bottenvåningen apotek.

 

 

20130504Vi satt i övre salen.  Borden var små och runda,  tallrikarna var stora och generösa.  Hade kanske varit bättre med fyrkantiga bord som man hade kunnat ställa ihop. Vi vill ju sitta tätt och känna           intimiteten Nu blev vi lite spridda men å andra sidan så gjorde vi oss hörda.  Ingela hade förvandlat denna bostad på ett  förträffligt sätt där blommor, mat och   inredningsdetaljer samsades gott.

 

Ett stort, varmt tack till Clasa som hade lagt ner tid och engagemang för oss

Det här inlägget postades i Återblick. Bokmärk permalänken.