VM på skidor – Vid sidan av spåren

Rony Forsberg berättar

Rony Forsberg berättar

Vi träffades i aulan på gamla Domänverket (jag vet inte vad det kallas idag) och fick en genomgång av Rony Forsberg (event manager) om vad som kommer att hända vid Skid VM 2015.

Rony började med att berätta om tävlingsprogrammet och när och var dom olika grenarna skall gå av stapeln. 60 nationer är anmälda till tävlingarna. Man räknar med  ca 200.000 besökare.

All prisutdelning sker på Stora torget.  TV-sändningar varje kväll mellan kl 19-21 under VM-dagarna så Stora torget kommer inte att bli sig likt under dessa dagar.

 

 

Visionen

Visionen

Tyngdpunkten för informationen till oss låg på kringarrangemangen och det blir en hel del om vi får tro Rony och det måste vi göra, för den mannen är engagerad!

Många arenor och festivalplatser kommer att byggas upp.  Lokal mat kommer att presenteras a Taste of Dalarna.  15 kommuner skall visa upp sig.  Många sångare, musiker och konstnärer engageras.

 

 

Bland annat isskulpturer längs ån. En konstnär från varje kommun  Världsarvet skall lyftas fram. Många idrottsföreningar medverkar. Esplanaden och Svärdsjögatan  kommer att stängas av för biltrafik och man gör dessa till promenadstråk med happenings hela vägen, 1,3 km gatustråk.

Vi skall försöka skapa en tydlig regional inramning med en stark närvaro av både regionens traditionella och samtida kultur.

Culture of Dalarna skal bli en plattform för fortsatt utveckling av vårt kulturlandskap, långt efter 2015.

Det låter väldigt spännande

Vi tackar Rony för en bra genomgång och vi tackar även Anette som gjorde det möjligt.

 

 

 

Det här inlägget postades i Återblick. Bokmärk permalänken.