Ljusstöpningen hemma Hos Mari-Anne Bergs

Det var en kall torsdagkväll när vi satte oss i bilen till Mari-Ann Bergs för att stöpa ljus. Snön glittrade och vi njöt av rumpvärmen i BMWn.

Mari

Värdinnan

Väl framme hade Lena och Mari-Ann varit igång sedan länge med att förbereda vårtljusstöp. I den hemtrevliga gillestugan fanns även hembakta pepparkakor och glögg. När vi intagit detta med en sprakande brasa i bakrunden begav vi oss in för att utföra våra sysslor. Det var lite sjå med temperaturen på stearinen men vi lyckades iallafall stöpa en hel del ljus under skratt och glam med den berömda ekorrevitsen som kulmen på skrattsalvorna! Efter att några närapå hade blivit spetsade av träpinnarna som ljusen hängde på tog vi fram
skyddsmasken, fnissen visste ingen hejd. En yrvaken geting vaknade till liv och undrade vilka som förde ett sådant oväsen.

 

Lyckliga gruppen in action

Lyckliga gruppen in action

För att hålla vårt goda humör uppe  bjöd Mari-Ann även på underbart god soppa       med Lenas hembakta bröd till och tillråga på allt blev det senare kaffe och kaka i vår kära gillestuga! Ja ni förstår att det blev en lång och härlig afton! Tack Mari-Ann och Lena som förberett så fint och även fick städa upp efter oss.

 

Lyckliga gruppen i vila

Lyckliga gruppen i vila

Med oss tar vi viktiga erfarenheter att använda till nästa år, te.x. att det är bra att klippa av ljusen med en vass sax och att hålla dörrar stängda!
Agnes

Det här inlägget postades i Återblick. Bokmärk permalänken.