Jubileumsresan

Glada Faluborgare

Glada Faluborgare

Åh, så roligt det va´.  Vårt 20-årsjubileum blev en stor succé. Vi var 33 stycken som firade i Göteborg.  Tågresa fram och åter för de flesta.
På fredag träffades vi kl 17.00 vid stationen.

Emmeli tog emot oss och delade ut våra biljetter. Två byten skulle det bli. Ett i Sala och ett i Katrineholm. Vi klev på tåget och äventyret började..
Vi satt inte alla i samma kupé.  Möjligtvis var det en medveten strategi från SJ:s sida.  Alltför mycket skratt och stoj på samma plats kan bli för mycket.  Bäst att sprida ut gruppen.  Men vad hjälpte det. Skratten ekade mellan tågvagnarna

Inför avresan

Inför avresan. Harriet vinkar av oss

Eftersom vi blev lite utspridda så måste vi ju kolla hur dom andra hade det.  Så det blev lite spring.
Första bytet i Sala
Alla stod färdiga för avstigning
Vi inbromsningen började Evas väska löpa amok.  Drog iväg på egen hand efter gången. Hamnade så småningom i restaurangdelen utom synhåll för oss. Det var bara för Eva att rusa efter rymlingen och återbörda densamma.
Samtidigt förbereder vi oss för första bytet.
Men så blev det inte.

Fanan åker upp på tåget, till allas vår förtjusning. Birgitta och Anna hjälps

Fanan åker upp på tåget, till allas vår förtjusning. Birgitta och Anna hjälps

Några vagnar  hade sprickor på hjulen någonstans på andra tåg varför alla måste undersökas vilket orsakade störningar i hela trafiken.
Nya direktiv. Vi skulle fortsätta med samma tåg ner till Stockholm och därifrån ta tåget ner till Göteborg.
Kontakt togs direkt från handlingskraftig faluborgare med Ulf.  Han lovade naturligtvis att se till att tåget väntade på oss.  VIP-resenärer som vi var.  Ja Uffe-puffe kan man lita på.  Det var bara att klä av sig ytterkläderna och göra det

Gothia Tower. Var är räkmackan?

Gothia Tower. Var är räkmackan?

bekvämt igen i förvissningen om att högsta hönset skulle sörja för vår bekvämlighet. Bytet i Stockholm fungerade utan svårigheter.
Väl på tåget mellan Stockholm och Göteborg åkte stora Göteborgs-fanan upp och täckte stora delar av vagnen. Mycket vackert.
Nu höll vi en ganska låg profil ljudmässigt.  Inget skrålande med sånger och annat skrän. Klockan började bli sen och några ville sova.  Inte vi, utan alla andra passagerare. Vi är ju inga huliganer!?!?

Emmelie vid vernissaget

Emmelie vid vernissaget

På lördagen vid lunchtid åt vi världens godaste räkmacka på Gothia Tower och lyssnade på senaste nytt om kultur och närlingsliv i Göteborg.  Pernilla Warberg berättade på en engagerat sätt om framtidens Göteborg. Samarbete över blockgränserna var nyckeln till framgång.
Utsikten från Gothia Tower är hänförande.  Det blev mycket pekande och berättande från oss alla om vad vi visste och hade gjort o.s.v.

Raskt från räkmackestället till Emmelis vernissage via en av våra hjältar, Poseidon.

Vacker göteborgsvy. Kunde avnjutas vid middagen.

Vacker göteborgsvy. Kunde avnjutas vid middagen.

Vid vernissaget var det trångt.  Lite svårt att få en rättvis bild av målningarna. Men det är onekligen något nytt och fräscht över dessa alster.  Något världen aldrig tidigare skådat.
Dala gille var där men tyvärr blev inga djupare kontakter tagna p.g.a. tidsbrist.

Över till The Spårvagn Grand Tour med utgång från Vasaplatsen. Anna ledde oss med fast hand och högljudd mikrofon.  Nu blev det ännu mer pekande och berättande.  3:an. 9:an, 6:an.  Väl vid Svingeln körde 6:an in i lokstallarna. Jaha, nu gick det inte längre nu var dom tvungna att ställa vagnen för att vi var för stökiga, trodde vi.   Men det var annat fel på vagnen
Därefter var det bäst att sprida gruppen.  Lite fria aktiviteter där vissa tog tillfället i akt och åkte Göteborgshjulet.  Häftigt

Klippans konstcafé, där vi avnjöt vår underbara jubileumsmiddag

Klippans konstcafé, där vi avnjöt vår underbara jubileumsmiddag

Stora middagen gick av stapeln på Klippans konstcafé strax under Älvsborgsbron.  Emmeli hade hittat ett fantastiskt ställe med två vackra ynglingar som serverade oss.
Först lite mingel med dryck
Därefter en härlig välsmakande 3-rätters.  Att kräftan inte var en havskräfta översåg vi gärna med.Här kunde vi släppa loss ordentligt.  Ingenting kunde hejda oss.  Nu brakade det till med både sånger och historier.
Tal hölls

En bild på huvudrätten. Mums!

En bild på huvudrätten.
Mums!

Sketcher genomfördes
Telegram lästes upp
Uppträdande som aldrig genomfördes trots ett seriöst repeterande.  Ja tjejer, där missade ni något vasst.
Ingrid Nicoläng
Tog en annan sväng
Men hon vill hälsa   till världens bästa gäng.

Hon garderade sig.  Sände både telegram och personlig hälsning.
Taffeln bröts så småningom och lugnet återställdes

Marianne Westman och  Annika Riman njuter

Marianne Westman och
Annika Riman njuter

På söndagens hemresa skulle vi absolut ta det lite lugnare.  MEN ICKE.  Ulf hade ordnat med spänning även på hemresan Men nu i annan form.
Denna gång var det inte förseningar utan Claes Malmberg, Mats Ronander och Tommy Körberg som var med på tåget.  Stor uppståndelse i leden.  Vi måste få Claes Malmbergs autograf på fanan.  Vi sände ut våra starkasrte kort.  Anna och Lise-Lotte, vilka genomförde uppdraget med bravur. Så nu har vi Claes Malmbergs namnteckning på vår fana.  Som motprestation lovade vi höra av oss till nästa års skaldjursbuffé.

Och sedan hemma.  Hemma i härliga Falun

Tänk att få ha det bästa av två världar.  Den mindre stadens lugna rytm och storstadens puls.
Vi tackar varandra för en härlig resa men framför allt tackar vi allas vår Emmelie som både planerade och drev igenom det till fulländning.
Emmelie, vi älskar dig

Falun den 18 oktober 2010

Det här inlägget postades i Återblick. Bokmärk permalänken.