Adas namnsdag i Torsång den 10 mars

torsång 1Vi firade Adas namnsdag på Torsångs café. Caféet är byggdes 1904 och var ett av fyra rastställen vid Torsång.  Här var på den tiden det begav sig ett skilje för skogsnäringen, där timmerstockar skulle fördelas till respektive ägare. Därav det stora antalet matställen.
torsång 2Numera är det endast ett café kvar och högsäsong är det naturligtvis under sommaren.  Till midsommar t.ex kryllar det av båtar med flaggspel, dans på ängarna och traditionellt midsommarfirande.

Här hade nu Lena och Mari-Ann fixat ” hästräka” och det var ju passande för oss Faluborgare. Hälften hästkorv och andra hälften räksallad.  Fick jag önska något så kunde man döpa om den till ”Räkhästen”. Som det nu var,  var tonvikten lagd på korven och lite mindre räkor.  Men vissa tyckte det var bra som det var.  I vilket fall som helst är detta caféets succémacka.

torsång 3Vi var endast sju som hade anmält sig.  Detta var i för sig inget hinder för hjärtlig-heten, samvaron och dom härligt klingande många skratten för oss som var med.  Men vi undrar  —–var är alla???????

Vi kom fram till att det är bättre att dra ner på ambitionen och ha två aktiviteter per säsong.  Hösten har ju sina klara.   6 november Gustav.  Och i september en skaldjursfrossa. På vårkanten kör vi vidare med Adas namnsdag den 10 mars men att vi gör som typ Gustav.  En snabbis på fiket.  Vi kanske kan designa en Ada-bakelse som Focus får verkställa denna dag.  Sedan ytterligare en aktivitet i maj någon gång-  Allt i anspråklöshetens tecken.  Förhoppningsvis kan det uppstå spontana händelser som typ Clas Malmberg eller Maria Lundqvist.  Där någon bokar ett visst antal biljetter och kör ut ett mail.  Detta kan utgå från lena/Mari-Ann som har hela maillistan

Nu har vi Rut och Knut samt Lennart Sand kvar i år

Det här inlägget postades i Återblick. Bokmärk permalänken.