Hos Rut och Knut i Svärdsjö tis den 24 mars

rut 1

Rut i berättartagen

”Rut” tog emot oss

med blommor, smörgåsar och kaffe/vatten samt en skål med goda chokladbitar. Samtidigt som vi mumsade på läckerheterna berättade ”Rut” om hur det är att driva en affär i allmänhet och klädaffär i synnerhet.  Namnfrågan hade varit den första nöten att knäcka och det första förslaget var Gammal och liten,  men då hade mamma satt ner foten, höjt rösten och sagt NEIN. Strax efter  dök namnet Rut och Knut upp och det satt som en smäck.

I början hade Rut haft Knut vid sin sida men när Knut föll

Här har vi Lena och Marie so har fallit för samma kreation, jag tror Lena avgick med segern

Här har vi Lena och Marie so har fallit för samma kreation, jag tror Lena avgick med segern

för åldersstrecket drev hon det själv.  Numera har hon två damer/tanter/tjejer som hjälper till.  Och det  behövs då det är en välbesökt affär och vad jag vet åker både man och kvinna gärna från Falun till Svärdsjö och handlar.  Det är skönt med en affär där någon annan har gjort urvalet åt en.

Dags för shopping.

Vi var tolv faluborgare av icke manligt kön som snurrade runt klädstrecken. En kofta som fanns i många olika färger föll en del i smaken.  Själv hade jag efterlyst byxor som satt snyggt men ändå var sköna att ha på. (Sådana är sällsynta, åtminstone för mig) Ville ha likadana som Clasa har och visst fanns det sådana, så jag kom inte hem tomhänt jag inte. Här fanns något för alla.

Vissa är snabba och säkra och vet vad som vill, som Birgitta H t.ex

Vissa är snabba och säkra och vet vad som vill, som Birgitta H t.ex

När vi hade gjort rätt för oss fick vi välja varsin scarf ur kundkorgen som bonus.

Vi har alltid trevligt på våra möten så också denna gång.

 

 

Nästa möte blir hemma hos Lennart Sand och hans fru  den 16 april

 

Det här inlägget postades i Återblick. Bokmärk permalänken.