Årets clou. Skaldjursfesten torsdag 22 okt 2015

 OJ OJ OJ    OJ OJ OJ     OJ OJ OJ OJ OJ OJ OJ OJ

Olydige Herman

Olydige Herman

Denna ramsa ekade mellan underbara Annas väggar under kvällen. Ganska frekvent faktiskt.  Vi samlades i stora hallen medan Eva, som hade ansvaret för välkomstdrinken, såg till att alla fick vad som önskades.  Lena höll till utefter väggen för att övervaka så att inte Anna gick alltför mycket back.  Lena ville visa den fantastiska gamla telefonen.  Och då hände det grejer, Herman började röra på sig. En liten vit rund sak som plötsligt ville ut och jobba.  En ivrig liten krabat som vi så småningom fick stopp på.  Det var ju inte läge för dammsugning nu.

Efter uppvisning av Herman dyker Anna upp med

Vi värmer upp i välkomsthallen

Vi värmer upp i välkomsthallen

brännmaeter

Brännmaneterna på gång

brännmaneter.  Snyggt serverade på fat med havssand, tång och blåmusslor. Brännmaneterna serverades som shots i små fina bägare.  Här kommer receptet
1 cl Tequila
1 cl Sombacco
2 droppar Tabasco
Vansinnigt gott.  Kan dubbleras eller tredubblas eller fyr……..   Tanken är att man ska ta den i svep.
Oj oj oj    oj oj oj     oj oj oj oj oj oj oj oj
Dags att avnjuta läckerheterna.  När alla bänkat sig med mat och dryck tog webredaktören till orda, och detta är viktigt. Det gällde att få fram budskapet innan shotsen började verka. Efter samtal med Emmeli, som återvände till Göteborg, uppstod tanken på att fira vårt 25-årsjubileum med en rundtur by bus i Göteborg till våren -16. Det händer så mycket nytt i vår kära gamla stad.  Denna stad som så föredömligt håller oss samman. Någon lördag i april.  Emmeli bestämmer. Jag hoppas vi kan återkomma med datum och priser ganska snart. Se upp efter mail från Mari-Ann och Lena.

Oj oj oj     oj oj oj     oj oj oj oj oj oj oj oj

Alla hämtar skaldjur

Alla hämtar skaldjur

Nu blev det fart på festen. Alla sångerna. Alla historierna.  Allt framfört under buller och bång och glädjefyllda skratt.  De flesta historierna är ju gamla och dras vid varje fest.  Som historieberättare kommer man inte långt innan skratten börjar.

  • Men jag har ju inte kommit till poängen än!
  • Jag vet hur det slutar och det är så himla roligt. Birgitta kunde inte hejda sig. Några nya historier tillkom dock.
Ojojoj ojojoj ojojojojojojojoj

Ojojoj ojojoj ojojojojojojojoj

Plus alla gamla sånger.  Det är bra med samma, för dom kan vi. På första sidan på sånghäftet finns en ordlista för typiska göteborgsord.  Vi har sjungit oss igenom hela häftet och hade inga sånger kvar. Nu går Annika igång.  Den måste vi sjunga och håller fram första sidan. Men det är ju ingen sång. Jo, vi gör den till en sång.  Vi rappar, sa Annika. Det går inte, sa jag.  Skit i det, vi gör det ändå. Om det inte blev bra, så blev det i alla fall roligt.

Oj oj oj   oj oj oj   oj oj oj oj oj oj oj oj 

Det kulturella

Det kulturella

Ett seriösare inslag kom Anna K med. En soppa på svamp och äpple. Passar bra i hösttider.

5 dl kantareller, ett delat äpple, en gul lök fräses i 2 msk smör. Häll på 3 dl buljong och 6 dl mjölk. Koka i 10 minuter, salta och peppra. Mixa. Därefter tillsätts 4 msk äppelmos. Vill man kan man ha hackade hasselnötter vid en skål bredvid som tillsätts efter behag.

Vi gled nu över till det mer kulturella inslaget.  TÄVLINGEN.  Och tänk, vi är 24 kvinnor men när det gällde att starta musikanläggningen fick vi tillkalla en karl. Tur eller skicklighet att det fanns en sådan i huset. Jag tycker om karlar. Dom fixar och grejar och donar. Tävlingen bestod av ett korsord. Frågorna hade anknytning till Göteborg.  Musik spelades upp och dansen tog sin början.

Det gick inte att sitta stilla längre.  Håkan Hellström fick oss i extas.

OJ  OJ  OJ      OJ OJ OJ     OJ OJ OJ   VA’
DETTA VA’ SKOJ

Betr. tävlingen tror jag alla vann

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Återblick. Bokmärk permalänken.