Gustaf II Adolf, fredag 6 november 2015

Grabben med choklad i. Skulle egentligen vara marsipan, tycker vi

Grabben med choklad i. Skulle egentligen vara marsipan, tycker vi

Det fanns en uppsjö av Gustaf II Adolfsbakelser.  Sorterna var också av många olika utföranden och smakar. För att inte tala om storlekar.  Ja det är fler än vi som vill fira denne gamla kung som levde för så många år sedan.  Undra vad han skulle ha tyckt om att så många vill ha hans huvud om inte på ett fat så i alla fall på en bakelse.  Jag tror han skulle gotta sig. Vi droppade in och vi droppade ut. Någon sång hann vi inte med, inte heller några vitsar, men vi tjötade. Dessa träffar är ju till sin form lite kortare men mycket intensiva. Vi tycker ju själva att vi har ju lite större anledning att fira honom för han pekade ut var staden Göteborg skulle ligga.  Det vet

Mari-Ann lite beslöjad bakom blommor och cellofan

Mari-Ann lite beslöjad bakom blommor och cellofan

vi säkert för han står staty i Götet och pekar. Vissa krafter vill ha en staty av Sonya Hedenbratt. Och det kan vi ju vara välvilligt inställda till.  Hon sjunger ju så vackert vår ”nationalsång”    Knö dig in

Sonya med Y
När står du staty
På vår aveny

Nu for jag lite med osanning beträffande sången.  Vi hade en annan anledning att sjunga. Men det blev ”ja må hon leva” istället.  Vår fantastiska vasaloppsåkerska tillika fotograf, Mari-Ann Bergs fyllde jämna år.  Hon är också en i duon som håller oss samman.  En blomma till henne överlämnades under stort jubel.

Det här inlägget postades i Återblick. Bokmärk permalänken.