Debet & Kredit på Elsborg den 15 februari 2016

Debet & Kredit

En museibild från interiören. Här finns ju också ett museum från Ernst Rolfs glansdagar

En museibild från interiören. Här finns ju också ett museum från Ernst Rolfs glansdagar

Låter nästan som ett seriepar.  Men det är det inte. Debet & Kredit är allvarliga saker. På Debet & Kredit hänger hela vår välfärd. Detta fick vi veta av Marianne M-W som höll ett kåserande föredrag om sina vedermödor i bokföringens rike. Debet till vänster och Kredit till höger. -&+-  Ibland här och ibland där eller tvärtom. Någon visste att Debet skulle vara åt fönstret och Kredit åt väggen.  Går också bra om man aldrig byter plats. Vissa av oss ju proffs på detta sedan tidigare men vi andra hängde också med ganska bra.  Marianne hade gjort kompendier till oss alla. Fin service där.  Så kom vi fram till momsen.  Fungerade också ganska bra även om olika procentsatser gjorde det  organisatoriskt lite bökigt . Men som den lysande pedagog hon är övertygade hon oss om att

Bild på Marianne som lärde oss en dal på ett roande sätt

Bild på Marianne som lärde oss en dal på ett roande sätt

DET ÄR KUL ATT BETALA MOMS. Vilket hon naturligtvis ledde i bevis.  Vi var en hängiven lyssnarskara och Marianne trollband oss med sitt anförande så bra att jag glömde fotografera henne ”in action”
Vi träffades ju på Ernst Rolf-gården på Elsborg (Hur många minns ännu den gamle charmören) Elsborgsföreningens kvartershus. Aldrig tretton vid bordet säger man.  Skitsnack säger jag.  Vi var tretton och vi hade jätteroligt.  Mari-Ann och Lena hade fixat kvällens lekamliga spis.  Räkmacka från Focus och hembakade, smördränkta och vansinnigt goda sockerkakor.  Vi är alla glada att dom finns  och säger stort tack. Eftersom vi denna afton var i Ernst Rolfs barndomshem blev sångerna därefter.  Ju mer vi är tillsamma…… och bättre och bättr……  Det låt fint det också.

Interiörbild två

Interiörbild två

Vi bröt så småningom upp.  Alla som fick plats hjälpte till och vips var alla borden på sätt ställe, disken diskad och golven sopade.
Nu ser vi fram emot Adas namnsdag den 10 mars. På detta populära ställe måste vi boka bord vilket gör att vi också måste anmäla oss till Lena

Det går att ser mer bilder på Face-Book under grupp ”Faluborgare”

Det här inlägget postades i Återblick. Bokmärk permalänken.